İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
8-10 Adet Ufak Ham Karpuz
250 Gr Kuzu Kaburga Et
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
½ Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Adet Soğan
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Bardağı Bulgur
½ Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Pul Biber
1 Su Bardağı Su
Tereyağı tencerede eritilir, üzerine zeytinyağı ve kemikli etler konup harlı ateşte devamlı karıştırılarak kavrulur.
Doğranan soğanlar etlerin üzerine dökülür, kavurma işlemine devam edilir.
Birkaç dakika sonra tencereye salça, 5 dakika sonra kuşbaşı doğranan ham karpuzlar dökülür.
Daha sonra tencereye bulgur, tuz, pul biber ve su dökülür, kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Not: Kış mevsiminde bu yemek kuru karpuz ile pişiriliyor. Kuru karpuz pişirmeden önce karpuzların haşlanması gerekir. Yörede karpuz cacığı sarımsaklı yoğurt veya erik ekşisi ile birlikte yeniyor.

|