| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Haluşka (Bolu) Tarifleri Amasya Yemekleri
| 
 |  
| Haluşka (Bolu) |  
|  | gök türk Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 30.01.2018
 Mesajlar: 32
 Şehir: Sivas
 | Kısa URL: https://ml.md/lc131554 Gönderme Tarihi: 30.Oca.2018
 1,996 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Hamuru için:
 Un
 Tuz
 Su
 İçi için:
 Kıyma
 Kuru Soğan ( ince kıyılmış )
 Karabiber
 Tuz
 Sosu için:
 Tereyağı
 Salça
 Yoğurt
 
 Kulak memesi kıvamından biraz sert hamur yoğrulur ve 15 dakika dinlenmeye bırakılır. Sofra büyüklüğünde beze açılır mantı hamurundan biraz ince yufka açılır. Karelere bölünür. Hazırlanan kıymalı, soğanlı ve karabiberli iç malzemesi aralara koyulur ve üçgen şeklinde kapatılır. Hamur bitene kadar işleme devam edilir.
 Tencerede kaynayan suya tuz katılır ve haluşkalar itina ile suya bırakılır. Hafifçe kaşıkla karıştırılır. Mantıdan daha çabuk pişer ve soğuk suya haluşkalar çıkartılır. Oradan bir tepsiye alınır. Tavada kızdırılan halis muhlis İnebolu tereyağı üzerine bolca gezdirilir.
 İsteğe bağlı servis yaparken sarımsaklı yoğurt ve salçayla sosu katılır. Bol tereyağlı haluşka yapılıp yenildikten sonra alınan kalorileri ve fazla kiloları yakmak üzere yürüyüşe çıkılır.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |