| 
 | 
| Haluç (Sinop) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc86719 Gönderme Tarihi: 12.Şub.2013
 8,622 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Sinop Kız Teknik ve Meslek Lisesi
 
 2 su bardağı un
 1 su bardağı dövülmüş ceviz
 1 yemek kaşığı tereyağı
 1 çay kaşığı tuz
 
 Un tuz ve su kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılarak biraz dinlendirilir. Daha sonra küçük bezeler (ceviz büyüklüğünde) yapılır. Bezeler oklava ile açılıp (tabak büyüklüğünde) ortasına çekilmiş ceviz içi konup yarım ay şeklinde kapatılır. Diğer bezeler de aynı şekilde hazırlanıp kaynamış tuzlu suda haşlanır. Kevgirle servis tabağına alınır. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilip sıcak servis yapılır. Arzuya göre pul biber de serpilebilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |