| 
 
 
 | 
Hafif Yaz Pastası | 
  | 
son umut 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.09.2015 
Mesajlar: 41 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111541 
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2015 
1,427 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Tabani için:
 
1 litre süt
 
10 yemek kaşığı şeker
 
10 yemek kaşığı irmik
 
1 peket kakaolu bisküvi
 
Üstü için:
 
1 paket muzlu jöle
 
1 adet muz
 
1 adet şeftali
 
 
Bisküvi hariç bütün taban malzemeleri sürekli karıştırılarak muhallebi kaynatılır.
 
Bisküvi robottan geçirilerek ufalanır.
 
Sudan geçirilmiş kelepçeli bir kalıba muhallebinin yarısı dökülür.
 
Üstü ufalanmış bisküvilerle kaplanır.
 
Kalan muhallebi ile bisküvilerin üstü örtülür.
 
Muhallebi soğuyunca dilimlenen meyveler dizilir.
 
Bu arada paketteki tarife göre jöle hazırlanır.
 
Meyvelerin üzeri jöle ile kaplanır.
 
Dondurulmak üzere dolaba kaldırılır.
 
Jöle donduğunda kalıbın çemberi çıkartılıp servis edilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |