| 
 
 
 | 
Hacıbekir Dolması | 
  | 
nurol 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.11.2013 
Mesajlar: 37 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93754 
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2013 
1,669 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 demet bağ yaprağı
 
300 gr yağsız kıyma
 
1 orta boy rendelenmiş soğan
 
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
 
1 avuç ufalanmış kuru reyhan
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
2 yemek kaşığı margarin
 
Üzeri için:
 
1 kase yoğurt
 
2 diş sarımsak
 
 
Derin bir kabın içine bütün malzemeleri koyuyoruz ve elimizle karıştırıyoruz. Azar azar su döküp suyla yumuşayıp özleşene kadar yoğuruyoruz. (Yaklaşık 10 dakika kadar) Çiğköfte kıvamında olacak. Dolmalık bağ yaprağını kaynamış suyun içine batırıp çıkarıyoruz. Pazı yaprağından küçük parçalar alıp iç harcımızla sarıyoruz ve tenceremize diziyoruz. Dolmaların üstüne çıkacak kadar kaynar su ve tuz koyuyoruz. 15 dakika kaynatıyoruz ve süzüyoruz.  Buharının geçmesini bekliyoruz ve üzerine sarımsaklı yoğurdu döküyoruz.
 
 
 
 
Fotoğraf "boyalı" tarafından gönderildi. 10.04.2015
  
 | 
 
 
 
 
 
 |