1-HACCP, tüketici sağlığınıkorumada bir araç olmakla beraber, piyasada güven duygusu uyandırmaktadır.
2-Amaç, güvenli gıda üretiminde sıfır hatayı sağlamaktır.
3-HACCP uygulayan kuruluşlar hem iç hem dışticarette mutlaka üstünlük sağlayarak işletmenin itibarını artırırlar.
4-Bu sistemde işletmedeki iş akışları, iş yapma yöntem ve çalışma şekilleri belirlenmiştir.
5-Bilinçli bir ekip çalışmasıolup sistemdeki herkesin oyunun bir parçasıolmasını sağlar.
6-Tüm çalışanların ortak sorumluluğu sağlanarak etkin bir oto-kontrol sistemini uygulayan bir mekanizmadır.
7-Personelin kişisel hijyen ve sanitasyon kurallarına uyması, yeni işe alınan personelin yazılı talimatlar sayesinde işe daha kolay ve daha hızlıuyum sağlamalarıancak bu sistemle mümkündür.
8-Ayrıca işletmede yetki ve sorumlulukların belirlenmişolmasıişlerin gereksiz tekrarınıve olasıçatışmalarıortadan kaldırmaktadır.
9-Ürün ve hizmette verimlilik ve kalite bu sistemle yakalanabilmektedir.
10-Bu sistemin diğer bir avantajı uygulama sırasında oluşturulan kayıtların saklanabilmesi, gerektiğinde delil olarak kullanılabilmesidir.
11-Sistemde potansiyel tehlikeleri önleyerek güvenli gıda üretimi ve gıda güvenliği sisteminin geliştirilmesi temel amaçtır.
12-Güvenilir gıdanın tüketiciye ulaşmasının sağlanması, tüketicinin beğenisi, tercih ve güvenin kazanılmasıHACCP nin işletmeye sağladığıtemel yararlardandır.
|