1 adet tavuk göğsü
 
3 diş sarımsak
 
10-15 dal maydanoz
 
1 dilim bayat ekmek
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı tuz
 
Kızartma yağı
 
Sos:
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1,5 su bardağı su
 
 
Tavuk göğsü, sarımsak ve bayat ekmek içi rondoda çekilir. Kıyılmış maydanoz, kimyon ve tuz ilave edilir. Malzemeler özleşene kadar yoğrulur. Harçtan misket kadar parçalar alınır yuvarlanır. Az yağlı tavada kızartılır. Bu arada salça, tuz, su ve zeytinyağı bir tencereye konur, bir taşım kaynatılır. Kızaran köfteler salçalı karışıma atılır, 5 dakika kadar birlikte pişirilir.
  
 |