| 
 
| 
 
 
 | 
 
Güveçte Turşulu Pilav | 
 
  | 
Gür Ali 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.11.2010 
Mesajlar: 30 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc59043 
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2011 
2,506 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Ayşe Tüter
 
 
2 komposto kasesi pirinç
 
2 komposto kasesi su
 
5 adet salatalık turşusu
 
100 gr. iri dövülmijş fındık
 
2 çorba kaşığı mısır
 
2 dal dereotu
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
2 adet kesme şeker
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 kahve fincanı arpa şehriye
 
 
1 Pirinci ayıkladıktan sonra tuzlu sıcak suda 1 saat bekletin. Nişastalarının gitmesi için bol suda yıkayın ve suyunu süzün.
 
2 Toprak bir kaba 2 çorba kaşığı tereyağını koyun ve eritin. Şehriyeleri kavurun. Su, tuz ve 2 adet kesme şekeri ilave edin.
 
3 Su kaynayınca pirinci ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte ya da orta kısık fırında 20 dk. pişirin.
 
4 Turşuları küçük küçük doğrayın. Mısır, dereotu, fındık ve karabiberle beraber pilava ilave edin. Harmanlayarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Güveçte Turşulu Pilav Tarifleri Pilavlar
 | 
 
 
 
 |