| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Güveçte Tokat Sarma Tarifleri Karadeniz Yemekleri
| 
 |  
| Güveçte Tokat Sarma |  
|  | mahinur Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 07.09.2011
 Mesajlar: 43
 Şehir: Afyonkarahisar
 | Kısa URL: https://ml.md/lc68335 Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2011
 3,314 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 300 gram salamura yaprak
 200 gram dana kıyma
 2 adet orta boy soğan
 2 adet orta boy domates
 2 çorba kaşığı pirinç
 1 tatlı kaşığı salça
 4 dal kıyılmış dereotu
 4 dal kıyılmış maydanoz
 Tuz, karabiber, nane
 Güvecin altı için:
 2 çorba kaşığı sıvıyağ
 1 adet soğan
 1 adet havuç
 1 adet domates
 Tuz
 
 Yapraklarınız tuzluysa sıcak suya batırıp çıkarın ve kenara alın. Kıymayı geniş bir kaba alıp üzerine rendelenmiş soğanı ekleyin. İnce kıyılmış domatesi ve kalan malzemeleri de ilave edip karıştırın. Düz bir zemine yaydığınız yaprakların içine, hazırladığınız harçtan koyup sarın. Bir tavaya 2 çorba kaşığı sıvıyağı koyup, ince kıydığınız soğan, havuç, domates ve tuzu ekleyerek sote edin. Bu karışımı, dolmaları pişireceğiniz güvecin altına yayın. Üzerine dolmaları dizin. 1 çorba kaşığı salçayı suda açıp dolmaların üzerine gezdirin. Dolmaların üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuz ekleyip ocağa oturtun. Kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak 1 saat 15 dakika pişirin. İsterseniz sarmaları yoğurt eşliğinde servis edin.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |