| 
 
 
 | 
Güveçte Sütlü Kabak Bayıldı | 
  | 
emoş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.04.2016 
Mesajlar: 31 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117199 
Gönderme Tarihi: 29.May.2016 
1,609 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet kabak
 
2 adet sivri biber
 
2 dal maydanoz
 
1 su bardağı süt
 
2 adet soğan
 
2 adet kırmızı biber
 
3 diş sarımsak
 
3 çorba kaşığı sıvı yağ
 
Kızartmak için:
 
1 çay bardağı un
 
Sıvı yağ
 
 
Kabakları mümkün olduğunca ince uzun olanlarından seçin. Kabuklarını kazıdıktan sonra uzunluklarına göre 2 veya 3 parçaya bölün. Kabakların içlerini oyup çıkarın ve bir kaba aktarın. Üzerine sütü ilave edin ve 30 dakika sütün içinde bekletin. Soğanları piyazlık doğrayın. Biberleri, maydanozu ve sarımsakları kıyın. Yağı tencerede ısıtıp soğan ve sarımsakları kavurun. Biberleri ve maydanozu ilave edin. Birkaç dakika daha karıştırıp ocaktan alın, ılınmaya bırakın. Kabakları sütten süzerek çıkarın. Kabakları Un ile çok hafif unlayarak kızdırdığınız yağda kızartın. Kızarmış kabakların fazla yağını süzüp içine iç malzemeden paylaştırın. Tepsi güveçte 10 dak fırında pişirin Servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |