1 kg kemiksiz kuşbaşı tavuk eti
8-10 adet arpacık soğan
4 adet domates
2 adet patates
2 adet yeşil biber
1 adet havuç
6 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
½ yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
½ bardak zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Güveç tenceresinin dibi hafifçe yağlanır. En alta tavuklar, üzerine sırası ile kabukları soyulup irice doğranmış diğer malzemeler yerleştirilir. Salçalar 1-2 yemek kaşığı su ve yoğurt ile ezilir. Tereyağı elle parçalanıp tencereye atılır. Üzerinden zeytinyağı gezdirilip tencerenin ağzı kapatılarak, ağır ateşte 1,5-2 saat pişirilir.
|