6 adet çörek mantarı
 
Bir kaç dal sirken otu
 
2 su bardağı pirinç
 
125 gr. sana tereyağı
 
1 adet soğan
 
1 adet havuç
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 adet kesme şeker
 
1 adet defne yaprağı
 
2 su bardağı su
 
1 çorba kaşığı kuşüzümü
 
1 çay bardağı bezelye
 
1/2 demet dereotu
 
1 su bardağı rende kaşar peyniri
 
 
Öncelikle 2 su bardağı pirinci ayıklayıp 1 saat tuzlu suda bekletin. Bol suyla yıkayın. 125 gr. tereyağında 1 adet incecik doğranmış soğanı kavurun, 1 adet rendelenmiş havuç, 6 adet küçük doğranmış çörek mantar ilave edip sote yapın.
 
1 çorba kaşığı salçayı karıştırın, 1 adet kesme şeker, 1 adet defne yaprağı, bir kaç dal sirken otu, 2 su bardağı su koyun. Kaynayınca pirinci, 1 çorba kaşığı kuş üzümünü, 1 çay bardağı bezelyeyi ilave edin. 10 dakika pişirin. Ateşten alıp, yarım demet dereotunu karıştırın. Bir güveç kabına pilavı alın. Üzerine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.
 
 
 
  
 |