| 
 
| 
 
 
 | 
 
Güveçte Şehriyeli Yaz Türlüsü | 
 
  | 
Tufan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.06.2006 
Mesajlar: 40
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5946 
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2006 
3,106 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 gr. dana yada koyun kuşbaşı
 
2 çay bardağı arpa şehriye
 
5-6 dal taze soğan
 
3 biber
 
3 domates
 
4 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 çay kaşığı toz şeker
 
1,5 su bardağı su
 
tuz
 
karabiber
 
 
Soğan ve biberleri ayıklayıp yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayın. Domatesleri kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Tencerede 2 çorba kaşığı yağı kızdırıp etleri ilave edin ve rengi dönene kadar kavurun. Soğan ve biberi ekleyip suyunu çekene kadar kısık ateşte kavurun. Daha sonra domates, tuz, biber toz şeker ve üzerini örtecek kadar su ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin. Kalan yağ ile şehriyeyi kavurun. 1,5 su bardağı su ve tuz ekleyin. Şehriyeler tamamen suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Şehriyeyi güvecin dibine yayın. Ortasına etleri yerleştirin. 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 ML® Yaz Türlüsü için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Güveçte Şehriyeli Yaz Türlüsü Tarifleri Balkabağı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |