| 
 
 
 | 
Güveçte Milföy Kapaklı Sebzeli Pilav | 
  | 
cankardeş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.03.2014 
Mesajlar: 35 Şehir: Niğde | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135537 
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2018 
739 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 tane milföy hamuru
 
2 su bardağı baldo pirinç
 
1,5 su bardağı bezelye
 
1 adet konserve mısır
 
1 tane havuç
 
200 gram mantar
 
Bir tutam dereotu
 
3 su bardağı su
 
125 gram margarin
 
Bir tutam maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 tane yumurta sarısı
 
 
Öncelikle havuçları küçük küçük kıyıp yağ ile beraber derin bir tavada kavurun. Havuçlar yumuşamaya başlarken tavaya mantarları ekleyin. Mantarlar suyunu salıp çektiğinde tavaya yıkanmış pirincinizi ekleyin. Tuzunu ve suyu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın Suyunu çekmeye yakın bezelye ve mısırları ekleyin. Diğer tarafta dereotu ve maydanozunuzu ince kıyıp ocaktan indirdiğiniz pilava ilave edin. En son arzu ettiğiniz miktarda karabiberi de ekleyip son bir karıştırdıktan sonra içlerini yağladığınız 4 adet güvece paylaştırın. Güvecin kıyılarını da bir fırça ile yağlayıp üzerlerine milföylerinizi kapatıp bıçak yardımı ile şekil verdikten sonra çırptığınız yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında milföyler pembeleşene kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Servis yaparken tabağa ters çevirip döktüğünüzde çok şık bir görünüm ortaya çıkacaktır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |