1 Kilo mersin balığı
 
2 tane limon
 
Karabiber
 
Pul biber
 
2 tane yumurta sarısı
 
Yarım demet maydanoz
 
2 yemek kaşığı yağ
 
 
Balığın karnı yarılıp temizlendikten sonra iki limon suyu, yağ, tuz ve baharatla güvece koyun. İki saat bırakın. İyice sulansın. Sonra güveç ile fırına sürün. Arasıra kendi suyu üzerine gezdirerek pişsin. Fırından çıkarın. Suyunu bir kaba süzün. 2 yumurta sarısı, bir kaşık balık suyu, 1 limon suyunu iyice çarparak kaynayan suyun içine oturtarak hafifçe koyulaştırın. Bir iki defa karıştırın ve maydanoz serpin. Hazırladığınız bu malzemeyi balıkların üzerine gezdirin sıcak servis yapın.
  
 |