| 
 
 
 | 
Güveçte Mantarlı Üzümlü Pilav | 
  | 
bayan hüner 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.08.2013 
Mesajlar: 24 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91307 
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2013 
1,692 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
50 gr mantar
 
50 gr kuru üzüm
 
2 yemek kaşığı margarin
 
2 adet havuç
 
2 su bardağı pirinç
 
1 tablet et bulyon
 
isteğe göre tuz
 
2 su bardağı su
 
 
Pirinçler ılık suda 3-4 kez yıkanarak 15-20 dk ılık suda bekletilir.
 
Havuçların kabukları soyularak ince ince doğranır güveçte margarin eritilir ve ince ince doğranan havuçlar mantarlar, üzümü atılır ve güzelce kavrulduktan sonra pirinçler ilave edilir. Pirinçler de kavrulduktan sonra suyu verilir. Sonra içine et bulyon atılarak, 5 dk kaynatılır ve ısıtılır. Sonra 20 dk sonra güveç ocaktan alınır ve sıcak servis yapılır
  
 | 
 
 
 
 
 
 |