| 
 
 
 | 
GÜVEÇTE MANTARLI KIYMALI YUMURTA | 
  | 
tiraje 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.08.2010 
Mesajlar: 30 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54677 
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2010 
2,125 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEME
 
750 gram mantar
 
250 gram kıyma
 
2 adet orta boy kuru soğan
 
4 adet patates
 
125 gram margarin
 
6 adet yumurta
 
Yeterince tuz
 
karabiber
 
pul kırmızı biber
 
Kızartma için;
 
Sıvıyağ
 
 
YAPILIŞI
 
Patatesleri parmak ucu büyüklüğünde küp küp doğrayıp kızgın sıvıyağda kızartalım.
 
Mantarları ince ince kıyıp margarin yağında kavuralım.
 
Kıymayı mantarlara ilave edip eze eze tane tane oluncaya kadar kavurmaya devam edelim.
 
Kızarttığımız patatesleri, yeterince tuzu, karabiberi ve pul kırmızıbiberi de mantarlara ilave edip iyice karıştırdıktan sonra ocaktan indirelim.
 
Hazırladığımız karışımdan porsiyonluk güveçlere yeterince doldurup her birinin üzerine 1 adet yumurta kıralım.
 
Güveçleri dibinde su olan tepsiye dizip orta ısılı fırında yumurtalar pişene kadar fırınlayıp sıcak sıcak servis yapalım.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |