| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Güveçte Levrek Tarifleri Amasya Yemekleri
| 
 |  
| Güveçte Levrek |  
|  | tahire Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 06.10.2016
 Mesajlar: 27
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc120130 Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2016
 1,666 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 1 adet levrek baligi
 250 gr mantar
 2 orta boy sogan
 1orta boy patates
 1orta boy havuc
 1 orta boy domates
 1 orta boy limon
 3 dal defnne yapragi
 6 dis sarimsak
 1 cay bardagi siviyag
 2 fiske tuz
 2 fiske karabiber
 
 Baligi alirken ayiklatip 2 cm eninde yuvarlak dilimler kestirtelim. Mantarlari ince uzun dilimleyelim. Sogani piyaz dograyalim. Havuc ve domatesleri kucuk kupler halinde dograyalim. Sebzeleri bir kapta birlestirip tuz, karabiber ve siviyag ekleyerek karistiralim ve yaglanmis guvec firin kabina yayalim. Balik dilimlerini yikayip suyunu suzerek arkali onlu tuz ve karabiber serpelim, sebzelerin uzerine yerlestirelim. Aralarina limon dilimlerini ve defne yapraklarini yerlestirelim. Firin kabinin uzerini aluminyum folyo ile kapatarak 200 derece firinda 15-20 dakika pisirelim. Sonra firin kabinin uzerinden aluminyum folyoyu alip baligin ve sebzelerin uzerini hafif kizarana kadar tekrar pisireliim.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |