| 
 
| 
 
 
 | 
 
Güveçte Kıymalı Kabak | 
 
  | 
"x" 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.09.2013 
Mesajlar: 54 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94163 
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2013 
3,013 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 Adet Kuru Soğan
 
2 Adet Kabak
 
750 Gram Kıyma
 
3 Adet Yumurta
 
125 Gram Galeta Unu
 
Pulbiber
 
Karabiber
 
Tuz
 
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
 
 
Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Soğanı soyun, küçük küpler halinde doğrayın. Kabakların birini rendeleyin, diğerini ince dilimler halinde kesin. Soğanı ve kabak rendesini kıyma ile karıştırın. Yumurta ve 100 gr kadar galeta ununu kıymaya ekleyin. Karışımı tuz, karabiber ve pul biber ile tatlandırın. Yayvan güveç kabını yağlayın. Kalan galeta ununu kaba serpin. Kıymayı yerleştirin. Kabak dilimlerini, kiremit yerleştirme tarzında kıymanın üzerine dizin. Üzerine birkaç parça sana margarin bırakın. Karışımı 200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "brutus" tarafından gönderildi. 09.04.2020
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Güveçte Kıymalı Kabak Tarifleri Bakla Tarifleri
 | 
 
 
 
 |