|
|
Güveçte Kaşarlı Balık Şinitzel |
|
fayzan
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.02.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc114997
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2016
1,890 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet orta boy balık fileto
1 paket tavuk pane harcı
2 adet küp küp doğranmış domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı su
1 su bardağı rende kaşar peyniri
5 adet sivri biber
3 diş sarımsak
Tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
Balıkları kızartmak için yarım su bardağı sıvı yağ
Balık filetoları hazır pane harcına göre hazırlayın. Bir tavaya yağı koyup kızdırn, balıkları arkalı önlü kızartın. Güveç kaplarına alın. Bir başka tavada 2 çorba kaşığı sana yağı kızdırın, içine iri doğranmış sarımsakları koyun ve hafif pişirin.
İnce ince doğranmış biberleri koyup biraz kavurun. Domatesleri, salçayı ve baharatları ekleyin. Biraz daha kavurduktan sonra suyu ekleyip kapağını kapatın. 10-15 dk. kadar kaynattıktan sonra domatesli biber harcını güveç kaplarındaki balıkların üzerine paylaştırın. Son olarak rendelenmiş kaşarları üstlerine bolca serpin ve 200 dereceye ısıtılmış fırında kaşarlar biraz kızarıncaya kadar pişirin.
|
|
Güveçte Kaşarlı Balık Şinitzel Tarifleri Ahtapot Tarifleri
|
|