200 gram istiridye mantarı
 
1 adet çarliston biber
 
1 adet orta boy domates
 
2 diş sarımsak
 
Yarım tatlı kaşığı salça
 
3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1 adet orta boy soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Mantarları yıkayalım ve süzgeçte süzülmeleri için bırakın. Tavaya sıvı yağ, ince kıyılmış soğan ve sarımsağı ekleyerek 4-5 dakika kavurun. Mantarları birkaç parçaya bölerek tavaya ekleyelim ve suyunu çekene kadar kavurun. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp, ince ince doğrayın. Domatesleri de küp küp doğrayıp, tavaya ilave edin. 3-5 dakika daha kavurup baharatları atın ve güveç kaplarına paylaştırın. Üzerine rendelediğiniz kaşar peyniri de ekleyerek 170 derece önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.
 
 
 
  
 |