| 
 
| 
 
 
 | 
 
Güveçte Havuçlu Çinekop | 
 
  | 
klima 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.06.2013 
Mesajlar: 39 Şehir: Beşevler-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc90165 
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2013 
2,300 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kilo çinekop
 
2 tane havuç
 
1 tane soğan
 
1 tane limon
 
50 gr sana margarin
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
Yarım çay kaşığı karabiber
 
isteğe göre Tuz
 
 
Geniş bir tepsiye alüminyum folyo sererek üstüne balıklarla temas etmemesi için pişirme kağıdından serin. Halka şeklinde dilimlemiş olduğunu soğanla beraber güvecin tamamını güzelce kaplayın üstüne rendelenmiş havuçlarıda güzelce serin. Yıkayıp üstüne kesikler attığınız balıkları da güvece dizin. Derin bir kapta sana margarin, tuz ve baharatları iyice karıştırarak balıkların üstüne gezdirin. En üstüne ise limon dilimlerini ekleyerek ilk önce pişirme kağıdını sonra ise folyoyu güzelce kapatarak kenarlarını kıvırarak birleştirin. 170 derecede ısıtılmış olan fırında pişirin. Balığın büyüklüğüne göre pişirme süresi değişse de çinekop hızlı pişen bir balıktır. Yaklaşık yarım saatte hazır olacaktır. güvecin tabanına ise serdiğimiz havuçlar balıkların yapışmasını engellediği gibi ayrı bir tat katıyor.
 
 
 
 
Fotoğraf "feyyaz" tarafından gönderildi. 30.08.2016
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Güveçte Havuçlu Çinekop Tarifleri Barbunya Balığı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |