Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Güveçte Biber Dolması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Güveçte Biber Dolması

fındıkkıran
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.06.2007
Mesajlar: 23
Şehir: Ordu
Kısa URL: https://ml.md/lc16081
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2007
2,773 defa indirildi / yazdırıldı




4 kişilik Gerekli malzeme:
5 etli dolmalık biber
1 çekirdeksiz patlıcan
5 siyah zeytin
Yarım demet maydanoz
1 kilo olgun domates
1 su bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı un
1 diş sarımsak
4 çorba kaşığı galeta unu
5 fesleğen yaprağı
Tuz karabiber

1 Dolmalık biberleri yıkayın. Birinin sapını ve çekirdeklerini çıkarıp ince ince doğrayın. Dört biberi ateşte hafifçe közleyip ince zarını soyun. Sapını da kesip ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın.
2 Patlıcanın kabuğunu soyun. Minik küpler halinde doğrayıp tuzlayın ve acı suyunu çıkması için eğik duran bir tabağa alıp bekletin.
3 Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp ince doğrayın. Maydanozları yıkayıp çok ince kıyın. 4 sert domatesi dilimleyip çekirdeklerini çıkarın. Kalan domatesleri rendeleyin.
4 Yarım su bardağı zeytinyağını tavada kızdırın. Patlıcanları una bulayıp kızartın. Kevgirle yağdan alıp güvecin içine yerleştirin. Tavada kalan yağda domates dilimleri ve ince doğranmış biberi kızartın. Tuz, biber ekip kevgirle alın ve güveçteki kızarmış patlıcanların üzerine boşaltın. Güveci kısık ateşe oturtun.
5 Bir fincan zeytinyağını tavada kızdırıp bir diş sarımsağı bütün olarak yağa atın. Sarımsak pembeleşince kurutulmuş ekmek tozunu ekleyip kavurun ve ateşten alın. Sarımsağı çıkarıp karışımı güveçteki sebzelerin üzerine boşaltın. Zeytin ve maydanozu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
6 Bir tencerede 2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın. Rendelenmiş domates ve fesleğen yaprağını ekleyip hafif ateşte 2-3 dakika pişirin. Tuz ve biber serpip 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten indirin.
7 Güveçte hazırladığınız sebze karışımıyla dolmalık biberleri doldurun. Cam fırın kabına yerleştirip üzerlerine bir çorba kaşığı zeytinyağı dökün. Hazırladığınız domates sosunu ilave edip önceden orta ısıya ayarlanmış fırına verin ve 45-50 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.






Güveçte Biber Dolması Tarifleri Acur Dolması Tarifleri



(1 adet Güveçte Biber Dolması 85,532 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort