| 
 
 
 | 
Güveç Tepsisinde Mısır Ekmeği | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc116544 
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2016 
1,918 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
7 su bardağı mısır unu
 
1 çay bardağı yağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Alabildiği kadar sıcak su
 
 
Hamur yoğurma kabına mısır ununu aktarın. Tuz ekleyip harmanlayın. Sıcak suyu azar azar ilave ederek oldukça sulu, yumuşak bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. Yağı güveç tepsisine döküp fırça yardımıyla her tarafının yağlanmasını sağlayın. Elde ettiğiniz sulu hamuru güveç tepsisinin içine dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |