| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Güveç (Sinop) Tarifleri Karadeniz Yemekleri
| 
 |  
| Güveç (Sinop) |  
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc110915 Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2015
 2,073 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Sinop Üniversitesi
 
 1 kg kuşbaşı kuzu eti
 500 gr sivri biber
 3 adet kuru soğan
 3-4 adet domates
 2 adet orta boy patates
 2 adet patlıcan
 1 yemek kaşığı tereyağı
 Tuz
 Karabiber
 
 Genişçe bir kaba soğanlar, kabukları soyulan domates küp küp doğranır, sivri biberleri de küçük doğrayıp, etinizi de içine koyduktan sonra, hepsini güzelce karıştırınız. (Arzu edilirse patlıcanlar da doğranıp ilave edilir.) Soyulmuş patatesler çömleğin tabanına yuvarlak bir şekilde keserek yerleştirilir. Üzerine tuzu ve karabiberi ilave edilmiş karışım boşaltılır. Ayrılan domatesler yuvarlak şekilde kesilip üzerine yerleştirilir. Etin yağı az ise bir yemek kaşığı tereyağı ilave edilebilir. Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |