| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Gürcü Tavuğu (Ordu) Tarifleri Artvin Yemekleri
| 
 |  
| Gürcü Tavuğu (Ordu) |  
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc110799 Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2015
 5,295 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Tavuk (Bütün tavuğun yarısı)
 1/2 su bardağı pirinç
 1/2 su bardağı ceviz
 1/2 su bardağı fındık ilave edilir
 1 baş sarımsak
 1 çay kaşığı kinzi
 1 çay kaşığı pul biber
 Tuz
 3-4 dal maydanoz
 
 Tavuk iyice pişirilir.Tavuk piştikten sonra tencereden alınır. Suyuna pirinç koyulur, tavuk ince ince didilip içine konur. Piştikten sonra çekilmiş fındık, ceviz karıştırılır. Sarımsak ve kinzi dövülerek içine ilave edilir. Tuz konur ve iyice karıştırılır bir taşım kaynatılıp altı kapanır. Servis tabağına alınarak üzeri kırmızı pul biber ve maydanoz ile süslenerek servis yapılır.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |