https://acunn.com
 
 
Beyin mousse için:
 
Beyin
 
Krema
 
Taze soğan
 
Kimyon
 
Tuz
 
Un
 
Yumurta
 
Panko
 
Altın tozu
 
Hollandaise sos için:
 
Klarifiye edilmiş tereyağı
 
Yumurta sarısı
 
Tuz
 
Limon
 
Kurutulmuş sebzeler:
 
Kırmızı soğan
 
Taze soğan
 
Kırmızı kapya biber
 
Limon kabuğu
 
 
Kuzu beyni, krema, taze soğan, kimyon ve tuzu el blenderi ile homojen bir karışım elde edene kadar çekiniz. Bu karışımı silikon yarım küre şeklindeki kalıplara doldurup -18 derecede dondurunuz. Dondurduğunuz beyin mousse?ları önce un ardından yumurta ve sonrasında panko ile kaplayıp 180 derece derin yağda 4dk kızartınız. Kızaran ürünleri peçete yardımı ile fazla yağını alıp tuz ile lezzetlendirin ve altın tozu ile kaplayın.
 
Bir sos tenceresinde tereyağını kısık ateşte eritip üzerine çıkan süt tortularını temizleyiniz ve oda sıcaklığına getiriniz. Bir mayonez tenceresinde 1yumurta sarısını köpürene kadar çırpınız ve ardından çırpmaya devam ederek damla damla akacak şekilde tereyağını ekleyiniz mayonez kıvamı elde edene kadar yağ ekleyin. İstediğiniz kıvama gelince yağ eklemeyin durdurup tuz ve limon suyu ekleyiniz.
 
Kırmızı soğan, taze soğan, kırmızı kapya biberi ve limon kabuğunu 100 derecede 30 dk pişirin.
 
Kuruttuğumuz sebzeleri tabağın tabanına yuvarlak şeklinde dizdikten sonra ortasına kızarttığınız beyin mousse?u koyunuz hollandaise sos ile servis ediniz.
 
 
 
  
 |