| 
 
 
 | 
GÜN YUFKASI | 
  | 
meral ayanoğlu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.05.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23682 
Gönderme Tarihi: 07.May.2008 
2,253 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
3 kilo un
 
15 yumurta
 
tuz
 
biraz su
 
 
Yapılışı:
 
Unun ortası açılır. Bir tabakta yumurtalar iyice çırpılır. Tuz ve biraz su ilave edip sıkıca bir hamur elde edilir. Bezeler ayrılarak 2 mm inceliğinde yufka açılır. Güneşin gördüğü bir yere temiz bez yayılır. Yufkalar iyice kurutulur. Küçük parçalara elle kırılır. Evin içinde 1-2 gün kuruttuktan sonra bir bez torba içinde saklanır.
 
 
Pişirilmesi: 1 tas gün yufkası kaynamakta olan suya atılarak pişiriliri. Süzgeçten süzülüp soğuk suda yıkayıp süzülür. Kızdırılmış yağa atılarak biraz kavrulur. Servis tabağına boşaltılır.
 
 
Not: Gün yufkasının yazın en sıcak günlerde yapılması tavsiye edilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |