| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Gümüşhane Mantısı Tarifleri Karadeniz Yemekleri
| 
 |  
| Gümüşhane Mantısı |  
|  | gümüş gondol Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.03.2009
 Mesajlar: 21
 Şehir: Bursa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc34744 Gönderme Tarihi: 23.Mar.2009
 3,501 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 1 su bardağı manda sütü
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 çorba kaşığı sıvıyağ
 Yeteri kadar un
 İçi için:
 250 gr dana kıyma
 Yarım tatlı kaşığı karab,iber
 Yarım tatlı kaşığı tuz
 Üzeri için:
 Sarımsaklı yoğurt
 2 çorba kaşığı tereyağı
 1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
 
 Hamur malzemesiyle sert kıvama yakın bir hamur yoğrulur. 20 dakika dinlendirilir. Sonra unlu zeminde oklavayla büyük açılır. 2*2 büyüklüğünde karelere kesilir. Kıyma karabiber ve tuz karışımından ortasına yeteri kadar konur, bohça gibi kapatılır. Yaklaşık yarım saat kadar bekletilir. Tencereye 6 su bardağı su ve az tuz konur ve kaynatılır. Mantılar atılır. Mzntılar şeffaflaşıp yukarı yükselince olmuş demektir. Sulu şekilde servis tabağına konur. Üzerine önce sarımsaklı yoğurt dökülür sonra biberle yakılmış tereyağı gezdirilir.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |