| 
 | 
| Güllüce Pazı Yaprağı Kayganası (Trabzon) | 
|  | form Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.12.2018
 Mesajlar: 24
 Şehir: Yozgat
 | Kısa URL: https://ml.md/lc139056 Gönderme Tarihi: 13.Arl.2018
 572 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Dr. Mustafa Duman
 
 Güllüce (Senecio vulgaris L.) ahçelerde yabani ot olarak yetişir. Buna kanarya otu da denir. Güllücenin taze yaprakları ve ince filizleri toplanarak pazı yapraklarıyla kaynatılır, suyu süzüldükten sonra mısır unu ve yumurta ile karıştırılır. Kızartma tavasında kaygana yapılır.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |