| 
 
| 
 
 
 | 
 
Güllaç Dolması (görsel) | 
 
  | 
Banu Atabay 
Yazar 
 
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 1486 Şehir: Beşevler ÇANKAYA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc79101 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2012 
3,068 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Türkçe ve İngilizce altyazılıdır.
 
 
           
 
 
 
merhabalar, Mütevazı Lezzetler mutfağına hoşgeldiniz
 
bu bölümümüzde daha çok Ramazan'la birlikte hatırladığımız...
 
güzel bir tatlının dolmasını yapacağız
 
"Güllaç Dolması"
 
ama isterseniz önce malzeme listesini öğrenelim
 
10 adet güllaç yaprağı
 
3 su bardağı süt
 
1 su bardağı toz şeker
 
içi için; 2,5 su bardağı süt
 
1 çay bardağı toz şeker
 
2 çorba kaşığı buğday nişastası
 
1 çorba kaşığı pirinç unu
 
1 kahve fincanı hindistancevizi
 
ve 1 paket vanilya
 
üzeri için; 1 çorba kaşığı hindistancevizi
 
ve 2 çorba kaşığı çekilmiş fındık
 
malzeme listesini sıraladıktan sonra...
 
güllacın içini hazırlayarak işlemlere başlayalım
 
2,5 su bardağı sütümüzü bir kaba aktarıyoruz
 
üzerine şekeri...
 
nişastayı...
 
pirinç ununu...
 
ve hindistancevizini ekliyoruz
 
şöyle bir karıştırdıktan sonra ateşin yanına götürüyoruz
 
kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz
 
içimiz çok güzel kıvam aldı
 
şimdi son olarak vanilyayı da katıyoruz
 
ve ateşten alıyoruz
 
iç soğurken biz de güllacı ıslatmak için karışımımızı hazırlayalım
 
3 su bardağı sütümüz vardı...
 
üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave ediyoruz
 
kaynatmadan ısıtmak üzere ocağa götürüyoruz
 
sütü şekerle birlikte ısıttık
 
şimdi güllaç yapraklarımızı bu karışımla...
 
yumuşaması için ıslatıyoruz
 
şimdi tamamen ıslattık
 
şöyle bir zarf gibi kapatıyoruz
 
şimdi ortasına hazırladığımız, soğuttuğumuz hindistancevizli içten...
 
yeteri kadar bırakıyoruz
 
gene aynı şekilde zarf gibi kapatıyoruz
 
ve bir servis kabına yerleştiriyoruz
 
diğerlerini de aynı şekilde yapıyoruz
 
son güllacımızı da hazırlıyoruz
 
pakette 10 tane çıkıyor
 
fakat bizim kabımız dokuza uygun
 
artık bir tanesini tekil servis yaparız
 
sütümüz tam yetti, içimiz tam yetti
 
kısacası ölçümüz tam ölçü
 
Ramazan'ın en güzel yiyeceklerinden güllaç...
 
dolma şekliyle de çok lezzetli
 
kalan sütü de dolmaların üzerine gezdiriyoruz
 
süsleme işlemini servisten hemen önce yapsak iyi olur
 
ama biz gösterelim
 
öncelikle bol miktarda hindistancevizi serpelim
 
arzuya göre ortalarına fındık koyalım elimizde ne varsa
 
güllaç gerçekten geleneksel lezzetimizin en ince göstergesi
 
artık iftar soframıza götürebiliriz
 
Mütevazı Lezzetler mutfağında bu bölümümüzde
 
Ramazan sofralarımıza farklı bir seçenek sunduk
 
"Güllaç Dolması"
 
Ramazan ayında hazırlamanızı ve bizleri hatırlamanızı diliyorum
 
hoşçakalın...
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Güllaç Dolması (görsel) Tarifleri Video Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |