| 
 | 
| Güllaç Baklavası (Kastamonu) | 
|  | Hiç Kimse Super MOD
 
  
 Kayıt: 10.02.2006
 Mesajlar: 771
 Şehir: Bahçelievler/ANKARA
 | Kısa URL: https://ml.md/lc101587 Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2014
 7,437 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 adet güllaç yufkası
 ½ litre süt
 200 gr ceviz
 3 adet yumurta
 ½ su bardağı sıvıyağ
 3 su bardağ Şerbeti için;şeker
 3 damla limon suyu
 50 gr su
 3 bardak margarin
 
 Şerbeti için tencereye 3 su bardağı şeker ve su konur. 3-4 damla limon suyu sıkılıp koyuluşana kadar kaynatılır. Ilınmaya bırakılır.
 Ayrı bir tencerede yarım litre süt serçe parmağı yakmayacak kadar ısıtılır. Güllaç yufkaları dörde bölünüp sütle ıslatılır ve dövülmüş cevizle börek gibi sarılır.
 1 buçuk su bardağı sıvı yağ kızdırılır sana margarin . Ayrı bir kaba 3 yumurta kırılıp çırpılır. Hazırlanan güllaç baklavaları yumurtaya bulanır. Yağda altın rengi alana kadar kızartılır. Tavadan alınır alınmaz ılık şerbetin içine atılır. Şerbetini iyice çekince alınır.
 Güllaç Baklavası servise hazırdır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |