| 
 
 
 | 
Gül Tatlısı | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc162183 
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2022 
406 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 çorba kaşığı silme dut unu
 
1 çay bardağı irmik
 
1 su bardağı siyez unu
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1-2 damla vanilya özütü
 
1 paket kabartma tozu
 
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
 
2 çorba kaşığı dut yaprağı tozu
 
Şerbeti İçin:
 
2.5 su bardağı su
 
1 su bardağı elma suyu
 
2 çorba kaşığı dut unu
 
 
İrmik, siyez unu, zeytinyağı, dut unu, vanilya özütü, kabartma tozu ve tereyağını yoğurup kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Streç filmle kaplayıp 1 saat buzdolabının alt rafında dinlendirin. Sürenin sonunda hamuru iki parçaya bölüp, bir parçasına dut yaprağı tozu ekleyip yeniden yoğurun ve yeşil renkli bir hamur elde edin. Her iki hamuru da 5-6 mm kalınlığında açıp, çay bardağı ile yuvarlaklar çıkarın. Düz bir zemine 1 adet yeşil, 1 adet beyaz ve yeniden 1 adet yeşil hamurun uçları 1/3 oranında üst üste gelecek şekilde yan yana dizin. Daha sonra bir hamurdan başlayarak yuvarlayıp irice bir rulo haline getirin. Ortadan ikiye kesip, elinizde düzelterek iki parça gül şekli elde edin. Aralıklarla fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Şerbet için tüm şerbet malzemesini tencereye alıp 6-7 dakika kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Ilık tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin. 10 dakika dinlendirip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Gül Tatlısı | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc169900 
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2023 
310 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Şurup:
 
2,5 su bardağı toz şeker
 
3 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
Hamur:
 
1 paket Dr. Oetker Sade Kek Karışımı
 
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 
150 g irmik
 
1 yumurta
 
125 g yumuşak margarin
 
0,5 su bardağı yoğurt
 
0,5 su bardağı sıvı yağ
 
Üzeri için:
 
30 - 35 adet fındık (bütün)
 
 
Şurubu hazırlamak için su ve toz şekeri 5 dakika kaynatın. Kaynamanın son 1 dakikasında limon suyunu ekleyin. Ocaktan alıp soğutun.
 
Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 
Alt-üst pişirme: 180 °C
 
Turbo pişirme: 170 °C
 
Sade kek karışımı, şekerli vanilin, irmik, yumurta, margarin, yoğurt ve sıvı yağı karıştırıp iyice yoğurun. Hafif unlanmış tezgahta 2-3 mm kalınlığında açın. Çay bardağı yardımı ile yuvarlaklar kesin. Bu yuvarlaklardan 6 adetini yatırılmış domino taşı gibi kenarları üst üste gelecek şekilde sıralayın. Rulo şeklinde sarın ve bıçak yardımı ile ortadan ikiye keserek 2 adet gül elde edin. Yapraklarını biraz açın ve ortalarına birer adet bütün fındık batırın. Hamurun tamamını bu şekilde hazırlayıp yağlanmış fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
 
Fırından çıkartıp 5 dakika bekletin ve üzerine soğuk şurubu dökün. Üzerine ikinci bir tepsi kapatıp soğumaya bırakın.
 
 
 
  
 | 
Gül Tatlısı | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc174495 
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2023 
283 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 yemek kaşığı irmik
 
130 gram eritilmiş tereyağı
 
1 çay bardağı yoğurt
 
2,5 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 paket vanilya
 
Şerbeti için:
 
3 su bardağı su
 
3 su bardağı şeker
 
 
Şerbetli tatlılarda ilk iş şerbeti hazırlamaktır. Tencerenin içine şeker ve suyu koyarak ocakta 10 dakika boyunca bekleterek kaynatın.
 
Şekerin erimesi için karıştırın. Kaynadıktan sonra soğumaya alın.
 
Gül tatlısı hamurunu hazırlayalım. Tereyağımızı eritip bir kabın içine koyun. Aynı kabın içine sıvı yağ, yoğurt ve irmiği koyup çırpma makinesi ile çırpın.
 
Sonra üzerine kabartma tozunu ekleyelim ve sonra vanilyayı ekleyerek yavaşça unumuzu dökelim. Sonra güzelce yoğurarak hamur haline getirelim.
 
Bu adımdan sonra hamuru kalın olmayacak şekilde açalım. Merdane ile yapabilirsiniz. Daha sonra hamuru çay bardağı ile kesmeye başlayalım.
 
Şimdi geldik gül yapımına. Daire olarak kestiğimiz hamuru yarım ay şeklinde ayarlayarak üst üste koyacağız. Üst üste 3 tane gelsin ve rulo yapalım.
 
Şimdi ruloyu bıçakla ortadan ikiye keserek gül elde etmiş olacağız. Bu işlemi tüm hamur için uygulayacağız. En son tepsiye dizerek ortalarına fındık ekleyelim.
 
Son olarak önceden 160 derecede ısıttığımız fırına yerleştirerek tam 30 dakika pişirin.
 
Piştikten sonra sıcak sıcak olan kurabiyelerin üzerine şerbeti dökün.
 
 
 
  
 | 
Gül Tatlısı | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171695 
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2023 
215 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.hurriyet.com.tr
 
 
1 su bardağı zeytinyağı
 
1 su bardağı irmik
 
125 gr. tereyağı
 
1/2 su bardağı yoğurt
 
1adet yumurta
 
1 yemek kaşığı sirke
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
4-5 su bardağı (aldığı kadar) un
 
Şerbeti için:
 
3 su bardağı su
 
2,5 - 3 su bardağı şeker
 
2-3 damla limon suyu
 
 
Şerbet için su ve şekeri bir tencereye koyup kaynatın. Kaynayan şerbete limon suyunu ekleyip altını kapatın ve soğutun. Hamur malzemelerini karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.3 parçaya bölüp. Her bir parçayı un serpilmiş tezgahta merdane yardımıyla ince şekilde açıyoruz. Çay bardağının ağzıyla şekildeki gibi yuvarlaklar elde ediyoruz. Yuvarlakları üst üste fotoğraftaki gibi yerleştirip ilk başladığımız yuvarlaktan itibaren rulo yapıyoruz. Sonra yaptığımız ruloyu tam orta yerinden ikiye kesiyoruz. Yağlı tepsiye çok yakın olmayacak şekilde yerleştiriyoruz. Önceden ısınmış 180 derece fırında üstleri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Fırından çıkardığımız tatlıları soğumuş şerbetle buluşturuyoruz. Soğuduktan sonra servis ediyoruz.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 12.09.2023
  
 | 
Gül Baklava | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185017 
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2025 
72 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Nebihat Kaya
 
 
1 kg un
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
4 adet yumurta
 
Tuz
 
1 su bardağı su
 
2 su bardağı mısır nişastası
 
4 su bardağı ince çekilmiş ceviz
 
Üzeri için:
 
2 su bardağı sıvıyağ
 
250 gram tereyağı
 
Şerbeti için:
 
8 su bardağı tozşeker
 
8 su bardağı su
 
Yarım limonun suyu
 
 
Tozşeker ve suyu kaynatın.
 
Kaynadıktan sonra limon suyunu katıp 1-2 taşım daha kaynatın ve tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın.
 
Hamur için un, sıvıyağ, yumurta ve tuzu iyice yoğurun.
 
Suyu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
 
Üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin.
 
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her birini üzerine nişasta serperek oklava ile açın ve üzerlerine ceviz serpin.
 
Her bir hamuru oklavaya sararak büzün. Oklavayı çıkarıp hamurları içe doğru kıvırarak gül şekli verin.
 
Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
 
Kızdırılmış sıvıyağ ve tereyağı karışımını tatlıların üzerine gezdirin.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
 
Fırından çıkmış sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin.
 
 
 
  
 | 
Gül Tatlısı | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184624 
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2025 
61 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
1 adet yumurta
 
2 yemek kaşığı yoğurt
 
1 yemek kaşığı sirke
 
1 tatlı kaşığı irmik
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
1 paket vanilin
 
Yaklaşık 2,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
 
Şerbeti için:
 
2 su bardağı toz şeker
 
2 su bardağı su
 
Birkaç damla limon suyu
 
Üzeri için:
 
Ceviz içi veya fındık (isteğe bağlı)
 
 
Şeker ve suyu bir tencereye alın, karıştırarak kaynamaya bırakın.
 
Kaynamaya başladıktan sonra 7–8 dakika kadar kısık ateşte kaynatın.
 
Son olarak birkaç damla limon suyu ekleyin ve 1-2 dakika sonra ocaktan alın.
 
Şerbetin oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
 
Hamur için tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, yumurta, sirke ve şekeri bir kapta karıştırın.
 
Üzerine irmik, kabartma tozu, vanilin ve azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
 
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve merdane yardımıyla açın.
 
Bir su bardağı ile hamurdan 4 yuvarlak kesin.
 
Yuvarlakları hafif üst üste gelecek şekilde sıralayın ve rulo yapın.
 
Ortadan ikiye kesin ve böylece iki adet gül elde edin.
 
Gülleri tepsiye dizin, ortalarına ceviz veya fındık yerleştirin.
 
Önceden ısıtılmış 180°C fırında üstü kızarana kadar (yaklaşık 25–30 dakika) pişirin.
 
Tatlılar fırından çıktıktan 2–3 dakika sonra, önceden soğuttuğunuz şerbeti sıcak tatlının üzerine dökün.
 
Tatlılar şerbeti güzelce çektikten sonra servis edebilirsiniz.
 
İsteğe göre Hindistan cevizi ya da toz Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Gül Tatlısı | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185517 
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2025 
13 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Harun Kolçak
 
 
Hamur için:
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 adet yumurta
 
1 paket kabartma tozu
 
150 gram eritilmiş tereyağı
 
3-4 su bardağı un
 
İçine: Ceviz, rendelenmiş portakal kabuğu, tarçın
 
Şerbet için:
 
2,5 su bardağı su
 
2,5 su bardağı tozşeker
 
3-4 damla limon
 
 
Hamur malzemesini karıştırıp yoğurun.
 
Hamuru oklava ile açıp (2-3 mm kalınlığında), çay bardağı kullanarak yuvarlak parçalar kesin.
 
Dörder parça hamuru, birbirlerinin üçte birini kapyacak şekilde yanyana dizin.
 
Ortasına ceviz, rendelenmiş portakal kabuğu ve tarçın koyun.
 
Elinizle düzelterek hamura şekil verin ve ikiye kesin.
 
Tekrar elinizle hamurun üzerine bastırın. Böylece iki gül elde edeceksiniz.
 
Diğer hamurları da bu şekilde hazırlayın. Yağlanmış tepsiye dizin.
 
180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
 
Daha önce hazırladığınız soğuk şerbeti tatlıların üzerine dökün.
 
 
Not: Ben biraz da zencefil tavsiye ederim.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |