|
Gül Tatlısı |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162183
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2022
312 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kaşığı silme dut unu
1 çay bardağı irmik
1 su bardağı siyez unu
1 çay bardağı zeytinyağı
1-2 damla vanilya özütü
1 paket kabartma tozu
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
2 çorba kaşığı dut yaprağı tozu
Şerbeti İçin:
2.5 su bardağı su
1 su bardağı elma suyu
2 çorba kaşığı dut unu
İrmik, siyez unu, zeytinyağı, dut unu, vanilya özütü, kabartma tozu ve tereyağını yoğurup kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Streç filmle kaplayıp 1 saat buzdolabının alt rafında dinlendirin. Sürenin sonunda hamuru iki parçaya bölüp, bir parçasına dut yaprağı tozu ekleyip yeniden yoğurun ve yeşil renkli bir hamur elde edin. Her iki hamuru da 5-6 mm kalınlığında açıp, çay bardağı ile yuvarlaklar çıkarın. Düz bir zemine 1 adet yeşil, 1 adet beyaz ve yeniden 1 adet yeşil hamurun uçları 1/3 oranında üst üste gelecek şekilde yan yana dizin. Daha sonra bir hamurdan başlayarak yuvarlayıp irice bir rulo haline getirin. Ortadan ikiye kesip, elinizde düzelterek iki parça gül şekli elde edin. Aralıklarla fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Şerbet için tüm şerbet malzemesini tencereye alıp 6-7 dakika kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Ilık tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin. 10 dakika dinlendirip servis yapın.
|
Gül Tatlısı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169900
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2023
217 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Şurup:
2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hamur:
1 paket Dr. Oetker Sade Kek Karışımı
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
150 g irmik
1 yumurta
125 g yumuşak margarin
0,5 su bardağı yoğurt
0,5 su bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
30 - 35 adet fındık (bütün)
Şurubu hazırlamak için su ve toz şekeri 5 dakika kaynatın. Kaynamanın son 1 dakikasında limon suyunu ekleyin. Ocaktan alıp soğutun.
Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Sade kek karışımı, şekerli vanilin, irmik, yumurta, margarin, yoğurt ve sıvı yağı karıştırıp iyice yoğurun. Hafif unlanmış tezgahta 2-3 mm kalınlığında açın. Çay bardağı yardımı ile yuvarlaklar kesin. Bu yuvarlaklardan 6 adetini yatırılmış domino taşı gibi kenarları üst üste gelecek şekilde sıralayın. Rulo şeklinde sarın ve bıçak yardımı ile ortadan ikiye keserek 2 adet gül elde edin. Yapraklarını biraz açın ve ortalarına birer adet bütün fındık batırın. Hamurun tamamını bu şekilde hazırlayıp yağlanmış fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkartıp 5 dakika bekletin ve üzerine soğuk şurubu dökün. Üzerine ikinci bir tepsi kapatıp soğumaya bırakın.
|
Gül Tatlısı |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171695
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2023
112 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.hurriyet.com.tr
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı irmik
125 gr. tereyağı
1/2 su bardağı yoğurt
1adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4-5 su bardağı (aldığı kadar) un
Şerbeti için:
3 su bardağı su
2,5 - 3 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu
Şerbet için su ve şekeri bir tencereye koyup kaynatın. Kaynayan şerbete limon suyunu ekleyip altını kapatın ve soğutun. Hamur malzemelerini karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.3 parçaya bölüp. Her bir parçayı un serpilmiş tezgahta merdane yardımıyla ince şekilde açıyoruz. Çay bardağının ağzıyla şekildeki gibi yuvarlaklar elde ediyoruz. Yuvarlakları üst üste fotoğraftaki gibi yerleştirip ilk başladığımız yuvarlaktan itibaren rulo yapıyoruz. Sonra yaptığımız ruloyu tam orta yerinden ikiye kesiyoruz. Yağlı tepsiye çok yakın olmayacak şekilde yerleştiriyoruz. Önceden ısınmış 180 derece fırında üstleri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Fırından çıkardığımız tatlıları soğumuş şerbetle buluşturuyoruz. Soğuduktan sonra servis ediyoruz.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 12.09.2023
|
Gül Tatlısı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174495
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2023
193 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 yemek kaşığı irmik
130 gram eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Şerbetli tatlılarda ilk iş şerbeti hazırlamaktır. Tencerenin içine şeker ve suyu koyarak ocakta 10 dakika boyunca bekleterek kaynatın.
Şekerin erimesi için karıştırın. Kaynadıktan sonra soğumaya alın.
Gül tatlısı hamurunu hazırlayalım. Tereyağımızı eritip bir kabın içine koyun. Aynı kabın içine sıvı yağ, yoğurt ve irmiği koyup çırpma makinesi ile çırpın.
Sonra üzerine kabartma tozunu ekleyelim ve sonra vanilyayı ekleyerek yavaşça unumuzu dökelim. Sonra güzelce yoğurarak hamur haline getirelim.
Bu adımdan sonra hamuru kalın olmayacak şekilde açalım. Merdane ile yapabilirsiniz. Daha sonra hamuru çay bardağı ile kesmeye başlayalım.
Şimdi geldik gül yapımına. Daire olarak kestiğimiz hamuru yarım ay şeklinde ayarlayarak üst üste koyacağız. Üst üste 3 tane gelsin ve rulo yapalım.
Şimdi ruloyu bıçakla ortadan ikiye keserek gül elde etmiş olacağız. Bu işlemi tüm hamur için uygulayacağız. En son tepsiye dizerek ortalarına fındık ekleyelim.
Son olarak önceden 160 derecede ısıttığımız fırına yerleştirerek tam 30 dakika pişirin.
Piştikten sonra sıcak sıcak olan kurabiyelerin üzerine şerbeti dökün.
|
|