Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Gül Tatlısı (Aksaray)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Gül Tatlısı (Aksaray)

seyyar tayyar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.09.2020
Mesajlar: 41
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc153432
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2020
645 defa indirildi / yazdırıldı




3 Su Bardağı Un
½ Çay Bardağı Zeytinyağı
½ Çay Bardağı Süt
½ Çay Bardağı Yoğurt
½ Çay Bardağı Su
1 Adet Yumurta
¼ Çay Kaşığı Tuz
2 Yemek Kaşığı Üzüm Sirkesi
Hamuru Açmak İçin:
1 Su Bardağı Buğday Nişastası
½ Su Bardağı Un
Arası için:
1,5 Su Bardağı İri Dövülmüş Ceviz
250 Gr Tereyağı
½ Su Bardağı Zeytinyağı
Şerbeti için:
3 Su Bardağı Toz Şeker
3,5 Su Bardağı Su
¼ Çay Kaşığı Tuz
1 Dilim İnce Limon

Tatlının şerbeti için suyun içine toz şekerini dökülür, karıştırır ve harlı ateşte kaynamaya bırakılır.
Şerbet kaynamaya başlayınca içine tuz ve limon dilimi atılır, yaklaşık 15-20 dakika sonra ateş kapatılır ve şerbeti soğumaya bırakılır.
Hamur için un yoğurma kabına dökülür, ortası açılıp üzerine zeytinyağı, süt, yoğurt, yumurta, su, tuz, sirke ilave edilip yoğrulur.
Kabın üstüne nemli bir bez örtülüp yaklaşık 30 dakika dinlendirilir.
Hamurdan 6 beze yuvarlanır, üzerlerine nemli bez örtülür. İlk beze un ve nişasta karışımı ile incecik açılır ve bez yaygı üzerine serilir.
Birinci yufka tepserirken ikinci yufka da aynı şekilde açılır.
İkinci yufka yaygı üzerine serilir ve ardından ilk açtığınız yufkayı tablanın üzerine alınır. Yufka 4 parçaya kesilir, bir parça kenarlarından büzülür, içine dövülmüş cevizler yerleştirilir.
Yufka yeniden kenarlarından kapatılarak cevizlerin dökülmemesi sağlanır. Her parça aynı şekilde burulduktan sonra tepsiye dizilir.
Bir tavada tereyağını eritilir, üzerine zeytinyağını dökülüp kızdırılır ve gül tatlısı yufkalarının üzerinde gezdirilir.







Gül Tatlısı (Aksaray) Tarifleri İç Anadolu Yemekleri



(1 adet Gül Tatlısı (Aksaray) 1,090 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort