| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Gül Şerbetli Fıstıklı Kek Tarifleri Kek Tarifleri
| 
 |  
| Gül Şerbetli Fıstıklı Kek |  
|  | zemine Aşçı
 
  
 Kayıt: 09.01.2015
 Mesajlar: 17
 Şehir: Bakü
 | Kısa URL: https://ml.md/lc104259 Gönderme Tarihi: 10.Oca.2015
 1,992 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Yarım su bardağı ertılmiş margarin
 1.5 su bardağı un
 1.5 su bardağı mısır un
 1.5 su bardağı toz şeker
 1 paket kabartma tozu
 1 su bardağı yoğurt
 3adet yumurta
 2 yemek kaşığı gülsuyu
 2 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
 1 su bardağı çekilmiş antepfıstığı
 Gülsuyu
 Şerbet için:
 Yarım su bardağı tozşeker
 1 yemek kaşığı gülsuyu
 Yarım su bardağı su
 1 limonun rendelenmiş kabuğu
 
 Un, mısır unu, şeker ve kabartma tozunu çukur bir kapta harmanlayın. Başka bir kasede ertilmis yağ, yoğurt, yumurta ve gülsuyunu karıştırın. Bu karışımı unlu harcın üzerine ekleyip pütürsüz hale gelene kadar karıştırın. Yarım su bardağı antepfıstığı, limon suyu ve rendelenmiş kabuğunu ilave edin. Hazırladığınız kek karışımını yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Limon kabuğu dışındaki diğer şerbet malzemelerini derin bir tencereye alın. Şeker eriyene kadar kısık ateşte karıştırarak ısıtın. Ateşi yükseltip kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatın. Şerbeti ocaktan alıp soğutun ve limon kabuklarını ekleyin. Keki fırından aldıktan sonra 10 dakika soğumasını bekleyin. Şerbeti kek üzerine gezdirip soğumaya bırakın. Kek üzerini kalan fıstık ve limon kabuğu ile süsleyin. Dilimleyip kaymak ile servis yaparsanız.
 
 
   Fotoğraf "pasta" tarafından gönderildi. 08.06.2017
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |