| 
 
| 
 
 
 | 
 
Gül Mantısı (hazır yufka) | 
 
  | 
ince 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.11.2017 
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc130087 
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2017 
1,735 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://yemek.name
 
 
2 adet yufka
 
İçi için:
 
250 gram kıyma
 
1 adet soğan
 
Karabiber
 
Tuz
 
Üstü için:
 
1 kase yoğurt
 
1 diş sarımsak
 
Tereyağı
 
Kırmızı biber
 
 
Soğan rendelenip, kıyma ile karıştırılıp, karabiber ve tuz ile tatlandırılır.
 
Yufkalar 4 eşit parçaya bölünür.
 
Kıymalı iç yufkaların geniş tarafına boydan boya konulur.
 
Kıymalar içte kalacak şekilde rulo yapılan yufkalar, bir ucundan tutularak kendi çevresinde sarılır.
 
Yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış tepsiye açılmayacak şekilde sıkışık olarak dizilir.
 
200 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
 
Kızaran mantıların yumuşaması için 1 parmak kadar kaynar su ilave edilip, suyunu çekene kadar pişirilmeye devam edilir.
 
Bu arada sarımsaklı yoğurt hazırlanır.
 
Yağ ve kırmızı biber eritilir.
 
Tabaklara alınan mantıların üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızgın yağ dökülerek servis edilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Gül Mantısı (hazır yufka) Tarifleri Hamur İşleri
 | 
 
 
 
 |