|
Grozni Tatlısı (Çeçenistan) |
|
Yasin Türe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2013
Mesajlar: 44 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc90213
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2013
2,885 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı haşhaş
2 su bardağı irmik
1 su bardağı su
8 adet yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya
Şerbet için;
8 su bardağı şeker
10 su bardağı su
1 yemek kaşığı margarin
1 paket krem şanti
Malzemeler karıştırılıp mikserle 3 - 4 dakika çarpılır. Dikdörtgen bir cam kaseye boşaltılır. 180 derece fırında 30 35 dakika pişirilir. Fırından çıkardıktan sonra önceden hazırlanmış ve soğumuş şerbet,tatlının üzerine dökülür. Arzu edilirse üzerine krem şanti sürülerek servis edilir.
|
|