| 
 
| 
 
 
 | 
 
Grissiniye Sarılı Jambon | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113980 
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2016 
1,785 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
15 g maya
 
50 ml su
 
50 ml süt
 
5 g toz şeker
 
5 g tuz
 
220 g un
 
4 adet yumurta akı
 
100 g susam
 
30 dilim AYTAÇ DANA JAMBON
 
 
1 Orta boy bir karıştırma kasesini içinde biraz sıcak su gezdirerek ısıtın ve suyu dökün. Mayayı kaseye koyun ve üzerine sıcak su ekleyin. Şekeri ekleyin ve bir çatalla karıştırdıktan sonra, maya eriyip köpüklenmeye başlayana kadar (5-10 dakika) dinlendirin
 
2 Unun üçte birini ekleyin ve bir kitle oluşturana ve kasenin kenarlarından ayrılmaya başlayana kadar kaşıkla karıştırın.
 
3 Düz bir zemine biraz un serpin. Kasedeki hamurun tamamını alın ve kalan unu azar azar serperek 8-10 dakika yoğurun. Sonunda elde ettiğiniz yumuşak ve esnek hamuru top haline getirin.
 
4 30 gram bezeler yapın.
 
5 Daha sonra ufak oval şeklinde çubuklar yapın ve dinlendirin.
 
6 En son aşama olarak uzun düzgün çubuklar yapın.
 
7 Tepsinin enine uçları yağlı yerlere gelecek şekilde koyun ve uç kısımları parmakla bastırılarak ezin.
 
8 Yumurta akı sürün.
 
9 Susam serpin fırına verin.
 
10 Isınmış fırında 175 C yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
 
11 Soğuyunca jambonları grissinilere sıkıca sarın.
 
12 Servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Grissiniye Sarılı Jambon Tarifleri Aytaç Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |