https://www.sabah.com.tr
 
 
1 çay bardağı greçka
 
1 adet orta boy soğan
 
4 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Yarım çay kaşığı tarçın
 
6 dal kıyılmış maydanoz
 
Tuz
 
3 adet yufka
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
 
Greçkayı yıkayıp tencereye alın. Üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyip, yumuşayana dek haşlayın. Yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağda pembeleşene dek soteleyin. Karabiber, tarçın, maydanoz ve tuz ekleyip karıştırın. Yufkaları 6 cm eninde, uzun üçgenler şeklinde kesin. Ortalarına 1' er çorba kaşığı harç yerleştirip, muska şeklinde sarın. Uçlarının açılmaması için su ile ıslatıp kapatın. Bol sıvı yağda kızartıp servis yapın.
 
 
Not: Muska börekleri fırın tepsisine yerleştirip, üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürerek de pişirebilirsiniz.
 
 
 
  
 |