150 gr Çiğ Badem
150 gr Çiğ Kabak Çekirdeği İçi
3 Su Bardağı Yulaf
125 gr Bebek Meyve Püresi
1 Çorba Kaşığı fıstık Ezmesi
5 çorba Kaşığı Keçiboynuzu Pekmezi
Kuru malzemeler için geniş ve derin bir kap hazırlayın. Kuru malzemelerinizi çeşitlendirebiliriniz. ( Fındık, ceviz, incir gibi kuruyemişler de kullanabilirsiniz.)
Çiğ Bademleri bıçakla ikiye bölün. İşlemi tamamladıktan sonra çiğ kabak çekirdeği içi ve çiğ bademleri yulaf ile karıştırın.
Hazırladığınız kuru malzeme içerisine pekmezinizi, meyve pürenizi ekleyin. Kullandığınız pekmez kadar da su ekleyin.
Son olarak fıstık ezmesini ekleyin. İyi karıştırıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinize karışımı yayın. İnce bir tabaka oluşturmanızda fayda var.
150 derece fırında 15 dakika pişirin. Bir kez karıştırın ve çıtırlaşması için bi 5 dakika daha fırında pişirin.
|