| 
 
| 
 
 
 | 
 
Gramafon Tatlısı | 
 
  | 
cankardeş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.03.2014 
Mesajlar: 35 Şehir: Niğde | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135541 
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2018 
1,209 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 paket baklavalık yufka
 
2 su bardağı fındık
 
1 su bardağı hindistancevizi
 
Sosu için:
 
1 su bardağı toz şeker
 
3 yumurta
 
1,5 su b. süt
 
1 paket kabartma tozu
 
Şerbeti için:
 
3 su bardağı toz şeker
 
3,5 su bardağı su
 
1 dilim limon
 
3 yemek kaşığı margarin
 
 
Toz fındığı ve hindistan cevizini bir kasede harmanlıyoruz. Baklavalık yufkanın üzerine hazırladığımız karışımı serpiyoruz. Yufkanın iki kenarından parmak uçlarımızla pili pili yaparak topluyoruz.
 
Fırın tepsisini yağlıyoruz ve hazırladığımız pili yufkayı tepsiye hafif sıkıştırarak yerleştiriyoruz. Tepsiyi doldurana kadar aynı işlemi yapmaya devam ediyoruz. Tepsimizi doldurunca önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Şerbet malzemelerini tencereye koyarak kaynatıyoruz. Sosu için karıştırma kabına şekeri, margarini, sütü, kabartma tozunu döküyoruz.
 
Yumurtaları kırıyoruz ve hepsini birlikte çırpıyoruz. Fırındaki tatlı altı sarısı gibi kızarınca çıkarıyoruz. Üzerine hazırladığımız sosu döküyoruz. Tekrar fırına koyarak pişirmeye devam ediyoruz. 10 dakika kadar pişirdikten sonra çıkarıyoruz. Soğuyan şerbeti sıcak tatlının üzerine döküyoruz ve servis ediyoruz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Gramafon Tatlısı Tarifleri Badem Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |