| 
 
 Yarım paket tereyağı
 1 su bardağı ayran
 3 adet yumurta
 1 su bardağı pudra şekeri
 1 çorba kaşığı kakao
 1 tatlı kaşığı karbonat
 1 paket vanilya
 2 su bardağı un
 
 Un, şeker, karbonat ve vanilya çukur bir kaba konur. Bir çırpıcı yardımıyla havalandırarak karıştırılır. Eritilmiş tereyağı, ayran ve ve teker teker yumurtalar ilave edilir. 2 kaşık ayrılır, kakao ile karıştırılır. Yağlanmış uzun kek kalıbına dökülür. Kakaolu karışım, kekin üzerine gezdirilir. Bir kürdan yardımıyla tel tel dağıtılır. 165 derece fırında 1 saat pişirilir. Fırından çıktıktan 10 dakika sonra düz telin üzerine çevrilir. Tamamen soğuyana kadar bekletilir.
 
 
 |