3 adet yumurta
 
1 su bardağı yoğurt
 
Yarım paket margarin
 
Yarım demet maydanoz
 
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
 
1 paket kabartma tozu
 
1 çay kaşığı tuz
 
Alabildiği kadar un
 
İçi için:
 
Yarım kalıp beyaz peynir
 
 
Yumurtanın birinin sarısı ayrılır. Üzerine yoğurt ve yumuşak margarin eklenir ve mikserle 1-2 dakika çırpılır. Sonra çok ince kıyılmış dereotu, pul biber, tuz ve kabartma tozu ilave edilir. Son olarak yumuşak bir hamur olana dek un eklenerek yoğrulur. Hamur 20 dakika kadar dinlendirilir. Zaman dolunca hamurdan yarım limon kadar parçalar alınır, yuvarlanır ve avuç arasında küçük bir çay tabağı kadar açılır. Bir miktar ezilmiş peynir konur ve kapatılır, kenarlarına iyice bastırılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine ayrılan yumurta sarısı sürülür. 175 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  
 |