|
|
Görümce Pilavı |
|
gülçubuk
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.11.2012
Mesajlar: 94 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc83961
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2012
1,733 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 Gr Sana Klasik
1 Bardak kuru üzüm
1 Bardak nohut
3 Bardak PİRİNÇ
500 gr Kuşbaşı kuzu eti
1 Bardak üzüm pekmezi
Yarım kilo kuşbaşı et ikiye kesilerek daha da küçültülür. Etlere su alınarak kavrulmaya bırakılır. Haşlanıp dinlenmeye bırakılmış bir su bardağı nohut etlerin yanına eklenir. Bir su bardağı kadar kuru üzüm tencereye dökülür. Et, nohut ve üzüm tatlarını birbirine salarak güzelce kavrulur. Son olarak kavurma tenceresine, pilava tadını verecek üzüm pekmezi de eklenir. 3 bardak kadar pirinç yıkanır, süzülür. Pirinçler SANA MARGARİNLE kavrulur ve su eklenip demlenir. Pilav tenceresine bir servis tabağı kapatılarak ters çevrilir. Ardından üstüne üzüm pekmeziyle muhteşem rengini alan etli nohutu eklenir. Üzlemeli pilav servise hazırdır.
|
|
Görümce Pilavı Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|