| 
 
| 
 
 
 | 
 
Gönül Alan | 
 
  | 
balet 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.03.2015 
Mesajlar: 23 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc106231 
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2015 
1,863 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 tane yumurta
 
1 su bardağı şeker
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
1.5 su bardağı ceviz içi
 
1.5 su bardağı irmik
 
1 tatlı kaşığı tarcın
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
Şerbeti için:
 
2 su bardağı şeker
 
2 su bardağı su
 
Üzerine:
 
1 su bardağı süt
 
1 paket kremşanti
 
Süslemek için:
 
Yeşil fıstık
 
 
Önce şerbeti hazırlamamız gerekiyor. Şeker ve suyu kaynat bir kenarda beklesin ve soğusun. Şimdi kekini yapalım. Yumurta ve şekeri çırpılır, sırayla sıvı yağ, irmik, tarçın eklenir karıştırılır. un, kabartma tozu ve vanilin eleyerek eklenir. En son ceviz eklenir. Hamuru keke göre koyu bir hamur oluyor. Yağlanmış dikdörtgen büyük boy borcama dökülür. 180 derecede pişirilir. Kek ılıyıncaya kadar bekletilir. Kek ılık veya soğukken, şerbette soğuk olacak. Kekin üzerine şerbeti dök. Üzerinede yapılan krem şanti sürülür. Buzdolabına koyup 1 gece bekletilmesi gerekiyor.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Gönül Alan Tarifleri Badem Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |