| 
 
| 
 
 
 | 
 
Gonca Gül Tatlısı | 
 
  | 
EKO 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.09.2009 
Mesajlar: 22 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc40585 
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2009 
2,818 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 paket margarin
 
1 portakalın suyu
 
1 adet yumurta
 
1 paket kabartma tozu
 
Alabildiği kadar un
 
İçi için:
 
35-40 adet fındık
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta
 
Şerbet için:
 
3,5 su bardağı şeker
 
3,5 su bardağı su
 
yarım limon suyu
 
 
Şerbet kaynatılır, soğumaya bırakılır. Hamur malzemesi yoğrulur, 15 dakika dinlendirilir. Sonra hamurdan ceviz kadar parçalar alınır. Merdaneyle çay tabağı kadar açılır. Hamurun yüzeyine tam kesmeden artı şeklinde kesikler atılır. Tam ortasına bütün fındık konur. Önce kesiğin karşılıklı iki parçası kapatılır, sonra kalan iki parçası da saracak şekilde kapatılır. Bu şekilde gonca gül şeklini alır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine çırpılmış yumurta sürülür. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Sıcakken üzerine soğuk şerbet gezdirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Gonca Gül Tatlısı Tarifleri Baba Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |