| 
 
| 
 
 
 | 
 
Gonca Çörek | 
 
  | 
acımtrak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.09.2009 
Mesajlar: 28 Şehir: Tekirdağ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc40262 
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2009 
2,023 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Yarım paket margarin
 
2 adet yumurta
 
1 paket kabartma tozu
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Aalabildiği kadar un
 
İçi için:
 
Yarım kalıp beyaz peynir
 
10-15 dal maydanoz
 
 
Eritilmiş margarin, yumurta ve yoğurt bir kapta çırpılır. Üzerine tuz, kabartma tozu ve orta sertlikte kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur. Hamur 25-30 dakika dinlenmeye bırakılır. Bu arada iç hazırlanır; ezilmiş peynir ve kıyılmış maydanoz karıştırılır. Dinlenen hamur 3 eşit parçaya ayrılır. Her parça küçük bir tepsi kadar açılır. Yüzeyine iç serpilir, rulo yapılır. Rulolar 2 parmak eninde kesilir. Yağlanmış tepsiyesiye sıralanır. (Üzerine birşey sürmeye gerek yoktur.) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Gonca Çörek Tarifleri Açma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |