Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Gömme (İliç Erzincan)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Gömme (İliç Erzincan)

Nur Bay
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.11.2019
Mesajlar: 46
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc146970
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2020
665 defa indirildi / yazdırıldı




Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı

Hamuru için:
2 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartama tozu
1/2 adet limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
Hamurun yediği kadar un (hamur kulak memesi kıvamında olacak)
İçi için:
1,5 su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı şeker
2 su bardağı kuru üzüm
3 su bardağı ceviz içi

Süt, yumurta, sıvı yağ, yoğurt, kabartama tozu, limon suyu, tuz ve un bir kap içerisinde kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur ve hamur 10 dk. dinlendirilir.
Dinlendirilen hamurdan yumurta büyüklüğünde yumaklar elde edilir.
Elde edilen hamur parçaları baklavalık yufka olacak şekilde açılır.
Elde edilen yufkalar altı yağlanmış bir tepsiye bir katına şeker ve yağ, diğer katına ceviz ve üzüm serpilecek şekilde dizilir.
Bütün yufkalar bu şekilde tepsiye dizildikten sonra önceden 180° C’de ısıtılmış fırında tepsinin üzeri kızarana kadar pişirilerek servis edilir.







Gömme (İliç Erzincan) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri



(1 adet Gömme (İliç Erzincan) 1,627 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort