| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Gömlek Kadayıfı (Amasya) Tarifleri Bartın Yemekleri
| 
 |  
| Gömlek Kadayıfı (Amasya) |  
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc83035 Gönderme Tarihi: 08.Kas.2012
 4,066 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Amasya Valiliği
 
 500 gr. yaş gömlek kadayıf (File şeklinde özel olarak dökülmüş)
 2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
 3 adet yumurta
 200 gr. tereyağı
 1 fi ncan sıvıyağ
 Toz tarçın
 2 kaşık toz şeker (içine)
 Şurup için:
 1 kg. toz şeker
 4 su bardağı su
 Yarım limon suyu
 
 Yaş kadayıf dikdörtgen şeklinde parçalara ayrılır.Aralarına ceviz, toz şeker ve tarçın konarak rulo şeklinde dürülür. Yumurtalar genişçe bir kasenin içinde iyice çırpılır. Yağlar eritilir kızdırılır. Yumurtaya bulunan kadayıfl ar pembeleşinceye kadar çift tarafl ı kızartılır. Soğuk şurubu içine kadayıfl ar sıcak atılır. 5 dakika şurupta bekletilir. Şuruptan çıkarılır. Arzuya göre kaymak veya cevizle süslenerek servis yapılır.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |